Hoe het begon

vibers™ is een geregistreerd merk van NNRGY BV. Het bedrijf is gestart door Jan-Govert van Gilst. Hij maakte een aantal reizen waarbij hij zag dat het niet zo goed gaat met onze leefomgeving. In Borneo zag hij overal plastic en gekapt regenwoud, en op de Noordkaap was het Permafrost niet langer bevroren. Hij won de Zuid-Hollandprijs met het business idee om energie-gewassen te telen op ongebruikte grond. Het idee was oorspronkelijk om Bamboe te telen vanwege de hoge calorische waarde en de snelle groei. De Bamboe kon dan dienen als brandstof voor het bijstoken van een energiecentrale, zoals bijvoorbeeld op de Maasvlakte. Na een bezoek aan diverse havenbedrijven en energiemaatschappijen bleek het idee lastiger uitvoerbaar dan gedacht. Niet omdat het niet kon, maar omdat men er toen nog niet klaar voor was. De havenbedrijven wilden geen grond beschikbaar stellen vanwege het strategische belang van de gronden. De energiemaatschappijen zaten (toen nog) in een riante positie en importeerden houtsnippers en pellets uit Canada en Zuid-Afrika. Met subsidie.. Daar viel niet tegenop te rekenen. En Bamboe bleek ook nog eens vrij duur. Er werd veel aandacht besteed aan het zoeken naar alternatieven. Het werd Olifantsgras. Het eerste perceeltje werd in Rotterdam aangeplant.

TEDx
In 2013 stond NNRGY in de finale van de TEDxAmsterdam Award met het idee om Olifantsgras op grote schaal te gaan telen. En het bedrijf werd opgenomen in de Top 100 van meest innovatieve MKB-bedrijven. In 2014 werd ons papier gelanceerd en werden via Twitter alle dozen binnen 3 dagen verkocht. Met behulp van crowdfunding werd een klein kapitaal verworven om een groter perceel aan te planten in de gemeente Lansingerland. Het ging om een terrein dat opgespoten was met bouwzand

Groei
In 2015 was NNRGY dagwinnaar bij het televisieprogramma Nederland wordt Groen op NPO2. Een perceel in Zwolle werd aangeplant en een perceel in Bergen op Zoom. In datzelfde jaar werd een 2-jarig project gestart om de vezels van Olifantsgras te gebruiken in beton. Niet alleen om beton te storten, maar om er mee te 3d-printen. NNRGY kreeg  actieve aandeelhouders aan boord die hielpen met de ontwikkeling.

Change the script, join the vibe
In mei 2016 ontving NNRGY een oorkonde van de Provincie Noord-Brabant voor ‘Groen bedrijf van de maand’. In 2017 werd door middel van een investeringsronde nieuw kapitaal gevonden voor de verder groei en professionalisering van NNRGY. Inmiddels is de NNRGY Groep een uitstekend gepositioneerde, duurzame en innovatieve onderneming en trots op haar nieuwe merk vibers™. In 2017 werd een folie ontwikkeld voor de verpakkingsindustrie en werden de dochterondernemingen NNRGY Biopolymers, Vibers Consumer Goods en Vibers Packaging opgericht. En inmiddels is het ook gelukt een 3d-printbaar betonmengsel te maken. Change the script, join the vibe.