Vibers™ is een nieuw materiaal

Vibers™ is hèt alternatief voor slechte fossiele brandstoffen als olie, waarmee ouderwetse plastics gemaakt worden. Maar daar blijft het niet bij: Vibers™ is sterker, lichter en volledig composteerbaar. Daarom is Vibers™ beter dan ouderwets plastic. En beton is zeer milieuvervuilend. Vibers™ is er ook voor 3D-printbare bouwmaterialen. Met Vibers™ is bijna alles mogelijk; Spuitgieten, thermovormen, folies, bakjes, schalen, bekers, bouwmaterialen, 3D-printen, bankjes, muren etc. etc. De mogelijkheden zijn oneindig. Ook geïnteresseerd? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Neem daarom even contact met ons op. We helpen je graag.

Klimaatverandering

We moeten daarom onze wereldwijde CO2-uitstoot terugdringen. Alleen dan kunnen we de temperatuurstijging nog beperken tot 2 graden Celsius. Volgens het Internationaal Energie Agentschap is dat de maximale grens is om catastrofale klimaatverandering te voorkomen. Uiteindelijk zullen we dus moeten stoppen met het gebruik van fossiele brandstoffen en plastic uit olie.

Minder plastic

Elk jaar wordt ongeveer 100 miljoen ton plastic uit olie geproduceerd. Behalve bioplastic en 'gewoon' plastic bestaat er ook composteerbare kunststof gemaakt uit aardolie. Dat levert geen klimaatvoordeel op. Om de verwarring compleet te maken: er is ook nog niet-composteerbaar plastic gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Gebruik liever Vibers™. Dan weet je zeker dat het verhaal er achter klopt.

Beton met Vibers™

Beton is het meest gebruikte materiaal ter wereld. Bij de productie van cement, het bindmiddel in beton, komt CO2 vrij. Het gaat om een uitstoot van meer dan 5 miljard ton! Dat is ca. 5% van de wereldwijde CO2 emissies. Het beton dat wij produceren heeft een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk. Met moderne technieken zoals 3D-printen willen we de voetafdruk nog verder verlagen.